Selecteer een pagina

Een interview met

Een interview met

Renate Groenewold

Renategroenewold.nl / WK Wielrennen Noord Nederland

Hoe zou jij jezelf als fietser omschrijven?

Fietsen is voor mij altijd belangrijk geweest als training, met name in de voorbereiding op het schaatsseizoen. Daarnaast heb ik in het verleden ook wielerwedstrijden gereden en heb ik een damesteam opgezet.

Welke rol speelt de fiets in jouw dagelijks leven?

Nadat ik gestopt ben met schaatsen, ben ik blijven fietsen. Ik fiets nog steeds fanatiek. Vroeger was fietsen vooral trainen, nu heb ik ook tijd om om me heen te kijken en te genieten van de omgeving. Nu ik zo kan genieten van de omgeving valt het me pas om hoe mooi de provincie Drenthe is! In de zomer zit ik 3 tot 4 keer per week op de fiets. In de winter is dat iets minder, maar ik ga elke zondag op pad met een groepje mountainbikers. Daarnaast doe ik zoveel mogelijk mee aan evenementen, zoals recentelijk de Veldslag om Norg.

Welke rol speelt de fiets voor Drenthe?

Drenthe is een recreatieprovincie. De fiets staat daarbij centraal en op de fiets kun je Drenthe het beste beleven. Maar we kunnen dit nog zoveel meer laten zien, want dit is echt iets waar we trotser op moeten zijn. Evenementen zoals in de toekomst het WK Wielrennen helpen daar goed bij. Maar het zijn niet alleen evenementen. Er gebeurt veel meer, denk maar aan de aanleg van een fietssnelweg.

Wat maakt ondernemen in Drenthe zo uniek?

Ik zeg altijd; topsport is ondernemen, maar ondernemen is ook topsport. Drenthe biedt daarvoor veel kansen en mogelijkheden. Wanneer we dit zelf ook geloven en uitstralen zorgen we er voor dat Drenthe een nog grotere aantrekkingskracht krijgt. Er is veel mogelijk, zolang we er zelf in geloven!

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u bellen met 050 737 03 66 of hieronder uw gegevens achterlaten. Dan nemen wij spoedig contact met u op.

PARTNERS