Selecteer een pagina

Een interview met

Een interview met

Reint-Jan Auwema

Gemeente Noordenveld
Wethouder

Hoe zou jij jezelf als fietser omschrijven?

Ik ben een fanatieke, recreatieve fietser. Sinds 2 jaar in het bezit van een atb- en racefiets. Ik daag mezelf een klein beetje uit met toertochten als de Veldslag om Norg, Luik Bastenaken Luik en de Drenthe200, waarbij ik mezelf wel probeer te verbeteren, maar de illusie heb laten varen dat ik echt goed ben/word.

Welke rol speelt de fiets in jouw dagelijks leven?

Ik fiets dagelijks naar mijn werk (10km enkele reis). Het fietsen geeft mij heel veel rust. Naast mijn soms wat hectische bestaan is het voor mij een belangrijke uitlaatklep en het geeft me bovendien de tijd om enerzijds ‘de kop leeg te maken’ en anderzijds juist eens rustig over zaken na te denken.

Welke rol speelt de fiets voor Drenthe?

Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat ‘we’ in Drenthe het verschil kunnen maken op fietsgebied. De infrastructuur is goed (kan altijd beter) en de aanwezige ruimte en grote diversiteit qua natuur maken dat we uniek zijn in Nederland. Wat mij betreft laten we de bescheidenheid een beetje varen en dragen we dit uit. We zijn ongelooflijk interessant voor fietsende toeristen, maar ook voor het bedrijfsleven en haar werknemers kan fietsen volgens mij een prachtig uithangbord zijn.

Wat maakt ondernemen in Drenthe zo uniek?

De Noordelijke-, dus ook Drentse- nuchterheid wordt in Nederland alom geroemd. Geen onnodige opsmuk, maar gewoon aan het werk. En zelf woon en werk ik veel liever in Drenthe dan bijvoorbeeld in de Randstad, maar ik ben me er van bewust dat ik daarmee tot een minderheid behoor.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u bellen met 050 737 03 66 of hieronder uw gegevens achterlaten. Dan nemen wij spoedig contact met u op.

PARTNERS