Selecteer een pagina

Een interview met

Een interview met

Mieke Zijl

SportDrenthe
Sportprojectmanager

Hoe zou jij jezelf als fietser omschrijven?

Het wielrennen heb ik opgepakt toen ik met een team van het Instituut voor Sportstudies heb deelgenomen aan de Alp d’HuZes. Ik ben een recreatieve fietser en iemand die de fiets vooral gebruikt omdat het praktisch is om van A naar B te gaan. Af en toe zit ik voor de afwisseling, naast mijn andere sporten, op de fiets om een tocht te maken of mee te doen aan een evenement.

Welke rol speelt de fiets in jouw dagelijks leven?

Ik woon in de stad Groningen en daar is de fiets toch verreweg het meest praktisch om je te verplaatsen. Twee dagen in de week werk ik in Groningen en dan vind ik het heerlijk dat ik op de fiets naar mijn werk kan. Lekker ontspannen en het hoofd even leeg maken.  Door mijn werk kom ik op veel plekken in Drenthe en ik moet eerlijk bekennen dat ik niet wist hoe mooi ‘mijn achtertuin’ is. Nu pak ik mijn fiets om Drenthe op deze manier te ontdekken. Daarnaast is de fiets nu een belangrijk deel van mijn werk geworden. Ik mag mij bezighouden met diverse projecten zoals: Op Fietse naar school en werk en maak onderdeel uit van de werkorganisatie van de stichting die het WK Wielrennen naar Groningen en Drenthe wil halen. Een mooie uitdaging!

Welke rol speelt de fiets voor Drenthe?

Drenthe en de fiets, dat is een mooie en succesvolle combinatie. De fiets is in mijn ogen het vervoersmiddel om Drenthe te ontdekken en te beleven maar ook om Drenthe mee op de kaart te zetten. Veel evenementen in Drenthe doen dit al op een goede manier en het zou mooi zijn om de hele wereld dit te kunnen laten zien door het WK Wielrennen in deze regio te organiseren.

Wat maakt ondernemen in Drenthe zo uniek?

Sporten is ondernemen en ondernemen is sporten. Dit doen we in Drenthe! Ons kent ons en ambitie en samenwerken zijn termen die ik bij ondernemend Drenthe vind passen.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u bellen met 050 737 03 66 of hieronder uw gegevens achterlaten. Dan nemen wij spoedig contact met u op.

PARTNERS