Selecteer een pagina

Een interview met

Een interview met

Marcel Ubels

Transport en Logistiek Nederland
Beleidsadviseur

Hoe zou jij jezelf als fietser omschrijven?

Ik ben een fanatieke recreatieve mountainbiker die zichzelf graag uitdaagt met lange afstanden, het liefst onverhard.

Welke rol speelt de fiets in jouw dagelijks leven?

Fietsen is m’n passie. Niet alleen het beoefenen van de sport, maar ook alles eromheen. Het materiaal, de vriendschap en de dikke verhalen. Ik fiets het hele jaar door gemiddeld 3x per week, waar ik graag tijd voor vrij maak. Ieder jaar heb ik wel een paar fietsdoelen waar ik naar toe train. Dat kan een meerdaagse tocht in de Alpen zijn, weekje Gardameer, Drenthe200 of een 24h-race, zoals afgelopen juni de Merida Dutch Cross Country. Solo dik 500 onverharde kilometers van Pieterburen naar Vaals binnen 24 uur.

Welke rol speelt de fiets voor Drenthe?

Het begon ooit met de Drentse Rijwiel4Daagse. Naast de bekende profrondes, zijn er de afgelopen jaren vele mooie wielerevenementen bijgekomen die landelijk stevig op de kaart staan. Zoals de Drenthe200, TT500, Slag om Norg, Green Mountain Tour, Veldslag, Bikefestival en Hondsrug Classic. Evenementen die het beste van Drenthe laten zien en bereikbaar zijn voor een breed publiek. Er zijn maar weinig provincies met zo’n goede fietsinfrastructuur.

En daarnaast kan je in Drenthe, vanuit je achtertuin,  nog ruim 200 kilometers aan MTB-routes koppelen. Uniek!

Wat maakt ondernemen in Drenthe zo uniek?

Goede ligging, infrastructuur en bereikbaarheid zijn één van de belangrijkste voorwaarden voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Dat is het grote voordeel van Drenthe. Je bent niet alleen snel in de Randstad, maar ook het Duitse achterland is om de hoek. En dat allemaal zonder fileleed.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u bellen met 050 737 03 66 of hieronder uw gegevens achterlaten. Dan nemen wij spoedig contact met u op.

PARTNERS