Selecteer een pagina

Een interview met

Een interview met

Jan Kalter

WSV Emmen
Voorzitter

Hoe zou jij jezelf als fietser omschrijven?

Als jochie van dertien ben ik via een “dikke banden race” besmet geraakt met het wielervirus. Genoten van de spanning van de wedstrijden, de uitdaging om voorin te blijven en het af te maken tijdens de sprint. Nu fiets ik graag en regelmatig met mijn fietsmaatjes waarbij competitie nog steeds een rol speelt. Deze zomer de uitdaging gezocht om in mijn “uppie” naar Zuid-Frankrijk te fietsen.

Welke rol speelt de fiets in jouw dagelijks leven?

Tijdens mijn werkzame leven speelde de fiets een grote rol in mijn leven. Alleen al om even helemaal los te komen van mijn drukke werkzaamheden als directeur van een school voor speciaal basisonderwijs in Emmen. En eigenlijk is dat nog steeds zo. Als voorzitter van de Wielersportvereniging Emmen ben ik vrijwel dagelijks bezig om een bijdrage te leveren aan het bevorderen van de wielersport in Drenthe. Als vereniging zijn we ook nauw betrokken bij de organisatie van de Worldcup Para-Cycling 2017 en 2018 en de wereldkampioenschappen Para-Cycling 2019 in Emmen.

Welke rol speelt de fiets voor Drenthe?

Als “UCI Bike Region” hebben we de kans om de rol van de fiets voor Drenthe nog meer te vergroten. Voor mij gaat het om het mooie Drentse landschap en de recreatiemogelijkheden in Drenthe. Daarnaast leent Drenthe, met al zijn ruimte en prima fietspaden en wegen, zich uitstekend voor grote wielerevenementen.

Wat maakt ondernemen in Drenthe zo uniek?

In al onze “bescheidenheid” zijn we in staat in gezamenlijkheid iets moois tot stand te brengen.
Samenwerking tussen gemeenten, ondernemers, sportverenigingen, enthousiaste vrijwilligers en de inwoners van Drenthe is hierbij van groot belang. Wij hebben als Drenthe veel te bieden.
Drenthe: Hier kom ik weg.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u bellen met 050 737 03 66 of hieronder uw gegevens achterlaten. Dan nemen wij spoedig contact met u op.

PARTNERS