Selecteer een pagina

Een interview met

Een interview met

Dennis Schomaker

Provincie Drenthe
Projectleider Fietsevenementen & Adviseur Sport

Hoe zou jij jezelf als fietser omschrijven?

Een echte mooi weer fietser. Soms zijn gure omstandigheden ook mooi, maar mijn voorkeur gaat uit naar zon en de wind mee. Klimmen vind ik ook mooi, natuurlijk vanwege de afdaling volgt. Maar ook omdat je dan een zichtbare prestatie levert.

Welke rol speelt de fiets in jouw dagelijks leven?

Sinds vorig jaar speelt fietsen een hele grote rol. Als Projectleider versterken Fietsevenementen mag ik me vrijwel de hele werkweek inzetten voor Drenthe, de fietsprovincie! Daarnaast train ik af en toe voor een fietsevenement als aanvulling op 3 keer per week hardlopen. Helaas lukt het niet altijd om nog meer tijd vrij te maken om te sporten. Werk en andere dingen zijn ook zo leuk…

Welke rol speelt de fiets voor Drenthe?

Drenthe en fietsen horen bij elkaar, al tientallen jaren. Toch kan de fiets nog veel meer voor Drenthe betekenen. Wat mij betreft niet als in het wielerpeloton, maar door samen te werken om individueel een betere prestatie te leveren. Samenwerken met ploeggenoten en soms ook met concurrenten. En af en toe een beetje bluf, door iets meer op te vallen nog meer bereiken. Binnenkort organiseren we het Bikeconomics seminar, zie www.bikeconomics.nl en meld je aan!

Wat maakt ondernemen in Drenthe zo uniek?

In mijn vorige banen heb ik veel landelijk gewerkt, daarin viel me op dat iets wat voor de Drent heel gewoon is, eigenlijk best bijzonder is. Namelijk; afspraak is afspraak en een man een man een woord een woord. Doordat Drenten vaker hun afspraken nakomen en verwachtingen overtreffen worden we (later) gewaardeerd.